Se alla rekommendationer

Analysguiden ser positivt på Hanzas förvärv av Orbit One

Analysguiden ser positivt på kontraktstillverkaren Hanzas senaste förvärv av Orbit One.

“Vi gillar förvärvet och anser att Orbit One framstår som ett kvalitativt tillväxtbolag med en bevisad och lönsam affärsmodell. Förvärvet ligger i linje med Hanzas tillväxtstrategi”, skriver Analysguiden i en kommentar till förvärvet.

Förvärvet presenterades den 1 december. Orbit One har en årsomsättning på 1,1 miljarder kronor och ett ebita-resultat på 70 miljoner kronor. Verksamhet bedrivs i två produktionsanläggningar i Sverige och i Polen.

Analysguiden tror att förvärvet kommer leda till att man justerar upp sina prognoser för Hanza.

“Sedan vår senaste uppdatering har aktien gått starkt och vi kommer återkomma med justerade prognoser efter att Hanza visat korten för den fjärde kvartalet. Förvärvet kommer mest troligt leda till uppjusterade omsättnings- och vinstprognoser.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.