Se alla rekommendationer

Analyshusen sänker sina riktkurser för Viaplay kraftigt

Nordea sänker sin riktkurs för mediebolaget Viaplay Group till 1 krona, från tidigare 31 kronor. Rekommendationen är fortsatt behåll. Det rapporterar Bloomberg News.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Viaplay till 1,50 kronor, från tidigare 30 kronor och behåller rekommendationen minska.

Viaplay lämnade den 1 december en försenad delårsrapport för tredje kvartalet och aviserade en kapitalanskaffning på totalt 4,5 miljarder kronor, vilket fick aktien att krascha i fredags. Teckningskursen i de aviserade nyemissionerna kommer vara 1 krona per aktie.

B-aktien hade klockan 12.30 fallit med 3,7 procent till 5,835 kronor senast betalt. Kursfallet från årsskiftet är 97 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.