Se alla rekommendationer

Analytiker anser att Corems miljardinvestering i New York var en ‘kolossal felinvestering’ – DI

Fastighetsbolaget Corem Propertys satsning på fastigheter i New York på 3 miljarder kronor var en “kolossal felinvestering”. Det anser Carlsquares fastighetsanalytiker Bertil Nilsson, som Dagens industri talat med.

“De hade höga ingångsvärden med tanke på när de gick in i marknaden och har därför svårt att sälja nu utan att göra stora reaförluster”, säger Bertil Nilsson.

Enligt uppgifter till tidningen har Corem planer på att sälja projekten i stadsdelen eftersom hyresgäster varit “svårflörtade”.

Vd Rutger Arnhult varken bekräftar eller dementerar uppgifterna om att det funnits bud. Till tidningen säger han dock att det kanske inte vore så smart att sälja i det rådande marknadsläget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Invesco