Se alla rekommendationer

BofA fortsatt försiktiga till klädsektorn – sjunkande volymer och priser stör

Bank of America noterar fortsatt sjunkande volymer och priser för både klädbolaget H&M och den spanska konkurrenten Inditex. Storbanken upprepar i en färsk analys sin neutrala rekommendation för H&M med riktkursen 185 kronor.

Klädförsäljningen i oktober noteras ha återhämtat sig från ett svagt september, men BofA:s försiktiga hållning mot sektorn förblir intakt. Delvis på grund av ett tillfälligt behov av vinterkläder inför kommande kyliga månader i oktober, delvis på grund av att volymtillväxten var negativ YTD under månaden.

Storbanken förväntar sig även att dessa trender kommer fortsätta under tiden framöver. Dock bedöms positivt vara att varken H&M eller Inditex har använt sig av överdrivna rabatter i november eller december, vilket kan stärka bruttomarginalen framgent.

Trots den försiktiga hållningen upprepar BofA sin köprekommendation för Inditex och riktkurs 43 euro.

Gällande H&M spår BofA att försäljningen minskar med 4 procent under det fjärde kvartalet, vilket är något mindre än konsensus på -2,5 procent. Ebit-marginalen väntas samtidigt landa på 7,2 procent, vilket innebär ett rörelseresultrat ungefär 7 procent högre än konsensus.

Banken tror att kostnaden för insatsvaror kommer ha minskat för företaget, vilket i kombination med kostnadsbesparingsprogrammet bidrar till den estimerade förbättrade marginalen.

H&M släpper sin rapport för det fjärde kvartalet den 31 januari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.