Se alla rekommendationer

Kepler höjer riktkurs och estimat för Boozt

Kepler Cheuvreux väljer att höja sin riktkurs till 132 kronor (120) samt sina estimat för e-handelsbolaget Boozt. Rekommendationen ligger kvar på köp, framgår det av en analys.

“Vi höjer våra förväntningar på försäljningen, justerad ebit och vinst per aktie med 2-4 procent för perioden 2023-25. Vi höjer också våra prognoser för fritt kassaflöde”, skriver Kepler i en kommentar.

Boozt meddelade igår att man höjer den nedre delen av sin prognos för 2023. Bolaget räknar nu med en nettoomsättningstillväxt om 13-15 procent och ett justerat rörelseresultat om 370-390 miljoner kronor för helåret.

“Även om aktien har utvecklats starkt på senare tid ser vi ytterligare uppsida och noterar att aktien handlas 45 procent under sin högsta nivå någonsin, trots ett starkt momentum i verksamheten.”

Aktien stiger 0,4 procent på börsen till kursen 119,9 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.