Se alla rekommendationer

Penser lämnar Raketechs motiverade värde oförändrat

Erik Penser Bank väljer att behålla sitt motiverade värde för iGaming-bolaget Raketech oförändrat på 34-36 kronor, framgår det av en uppdragsanalys.

Raketech kom i onsdags med sin kvartalsrapport. Omsättningen steg till 21,5 miljoner euro (13) och ebitda-resultatet till 5,6 miljoner (4,8).

”Trots den starka rapporten lämnar vi vårt motiverade värde om 34–36 kr oförändrat. Vi anser dock att den främsta anledningen till Raketechs låga multipel, nämligen osäkerhet kring tilläggsköpeskillingar, har släppt och givet den starka kassan, tillgängliga krediter samt en stark kassaflödesgenerering anser vi att bolaget kommer kunna betala ut denna tilläggsköpeskilling på ett sätt som kommer vara fördelaktigt för befintliga aktieägare”, skriver Penser.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.