Se alla rekommendationer

Wihlborgs stiger efter höjda rekommendationer från Handelsbanken

Fastighetsbolaget Wihlborgs stiger 1,1 procent på börsen till kursen 85,9 kronor efter att Handelsbanken höjt sin korta rekommendation till köp (behåll) och sin långa till outperform (market perform).

Bolaget släppte igår sin kvartalsrapport som innehöll förslag om en höjd utdelning till 3,15 kronor per aktie (3,10) och ett förvaltningsresultat om 366 miljoner kronor (436).

“Vi förväntar oss att Wihlborgs kommer att återkomma till tillväxt under 2025 tack vare ytterligare färdigställda projekt och minskad motvind vad gäller ränteutvecklingen”, skriver banken i en analys.

“Vi ser positivt på det starka kassaflödet, den finansiella disciplinen och kvaliteten på fastigheterna.”

Från annat håll noteras att Kepler Cheuvreux har sänkt riktkursen för Wihlborgs till 104 kronor (105) och upprepat köp.

Av en analys framgår det att Kepler reviderar sina estimat för 2024-25 års förvaltningsresultat och substansvärde med -1 procent till 1 procent.

“Wihlborgs höjde återigen utdelningen och vi förväntar oss att trenden från 2006 håller i sig till 2026. Tack vare det goda finansiella utrymmet kan portföljen växa ytterligare under 2024 (vår prognos för 2024 är att substansvärdet ökar med 4 procent från föregående år).”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.

Annons från Invesco