Säkra vinsten i raketen

Cellavision har rusat efter den positiva vinst­varningen i början av april. Kortsiktigt är det dags att plocka hem vinsten.
Säkra vinsten i raketen - raket-aktier-700-170309_binary_6831148.jpg

SÄLJ. I början av hösten 2014 vaskade Affärsvärlden fram Cellavision som en ny ­potentiell börsraket likt Raysearch och Vitrolife. I slutet av köprådet skrev vi att det inte var omöjligt att Cellavision kunde följa den berömda kursutvecklingen likt hockeyklubban och bli nästa kursraket inom medicintekniksektorn.

Så blev det. Aktien har nästan sexfaldigats sedan dess och tillhör även årets absoluta vinnare med en kursrusning på över 70 procent. Förutom ett övertygande bokslut rusade aktien 27 procent efter en positiv vinstvarning i början av april. Bolaget meddelade att omsättningen under första kvartalet översteg 93 miljoner kronor, motsvarande en omsättningstillväxt på minst 60 procent, samt att rörelse­resultatet blev 34 miljoner kronor. Cellavision pekade på en exceptionell omsättning i regionerna Americas och Apac (Asien) samt en mer stabil utveckling i Emea (Europa, Mellanöstern och Afrika) jämfört med fjolåret.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets