H&M: Gå mot strömmen i klädjätten

Klädkedjan rasade 12% på det oväntade VD-bytet och ett svagare resultat än väntat. Ambitionen att nå 10% rörelsemarginal 2024 kvarstår, men det har inte gått i rätt riktning under andra halvåret 2023.
H&M: Gå mot strömmen i klädjätten - DANIEL ERVÉR
Det blev ett rejält kursras för H&M i samband med rapport och VD-byte. Avgående VD Helena Helmersson och nye VD Daniel Ervér. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman SVD / TT

Det blir Daniel Ervér som tar över som ny VD för H&M (145 kr) efter att Helena Helmersson meddelat att hon önskar lämna posten. Budskapet ska ha kommunicerats i december till ordförande Karl-Johan Persson som med kort varsel lyckats övertyga den nya efterträdaren som tillträdde direkt i samband med bokslutet.

Ervér har jobbat i koncernen totalt 18 år, senast som ansvarig för varumärket H&M som är det klart största jämfört med koncernens övriga som COS, Monki, Weekday, & Other Stories och Arket. Det blir också han som nu får ta över målet att nå 10% rörelsemarginal vilket är ambitionen för 2024. Utvecklingen under andra halvåret 2023 har dock inte gått helt i rätt riktning.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här