Sealwacs vakar över tillverkningen av plastpåsar

Bolaget grundades för att förvärva och vidareutveckla en uppfinning som i experimentmiljö visat sig lösa kunna lösa problemet att övervaka kvalitén vid tillverkning av plastpåsar.

Sealwacs utvecklar en sensor som skall monteras längs produktionslinjen för att i realtid övervaka kvaliteten på svetsfogarna. När en dålig svetsfog detekteras utlöses ett larm som varskor operatören.

Affärsidén är att förse marknaden för tillverkning av bottensvetsade plastpåsar med ett automatiskt övervaknings- och kontrollsystem.

Marknaden består av ett fåtal leverantörer av avancerade svetsstationer och ett tusental tillverkare av plastpåsar (varav ett tiotal i Skandinavien). En produktionslinje är en investering på 5–15 miljoner kronor. En investering i Sealwacs sensor är en väldigt liten del av den totala investeringen. Sealwacs påstår att investeringen i en sensor kan betala tillbaka sig på ett år.

Just nu håller man på att installera sin första order och man har lämnat in en patentansökning. Man har också anlitat en säljare för öka fokus på sälj- och marknadsaktiviteter.

Sealwacs genomför just nu en företrädesemission. Nyemissionens storlek har fastställts till högst 6 160 540 SEK och vid full teckning tillförs bolaget ca 5 MSEK efter emissionskostnader. Emissionslikviden skall framförallt användas till att marknadsintroducera Sealwacs Sensor. Teckningstiden är 31 oktober – 14 november.

Sealwacs har varit noterade på aktietorget sedan 2014.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.se

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här