Cellavision vinstvarnar

Blodanalysbolaget Cellavision meddelade preliminära siffror under måndagskvällen för det första kvartalet. Nettoomsättningen minskade med 14% till 139 miljoner kronor och ebitda-marginalen föll till 25%.
Cellavision vinstvarnar - cellavision-700_binary_6961543.jpg

Bolagets VD Simon Østergaard uppger att perioden påverkats negativt av temporära lagersänkningar hos distributionspartners med anledning av det osäkra läget.

”Utmanande marknadsförutsättningar efter covid i Kina har bromsat tillväxten ytterligare. Detta har resulterat i avvikelse från bolagets tillväxtambition”, säger Østergaard.

Samtidigt uppger Østergaard att de indikationer Cellavision fått från distributionspartners indikerar att den underliggande ökande efterfrågan på digital cellmorfologi kvarstår och att lagernivåerna är nu normaliserade. Därför tror man på att ordersituationen kommer att förbättras under året.

”Ökad kostnadskontroll har införts men vi fortsätter att investera i forskning och utveckling för att stödja vår långsiktiga finansiella ambition”, avslutar Østergaard.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco