AAK har identifierat dålig råvara – vill inte säga om det har kopplingar till Cloetta

AAK, som producerar växtbaserade specialingredienser, meddelar att det tidigare i år identifierade en leverans av råvara som inte mötte dess kvalitetsstandarder.
AAK:S VD Johan Westman.
AAK:s VD Johan Westman. Foto: AAK

Det påverkade råmaterialet var levererat från Sydostasien, och enligt AAK har det inte kopplingar till bearbetningen vid egna anläggningar. Händelsen ska istället ha inträffat under transport utförd av tredjepartsleverantör, skriver AAK i ett pressmeddelande.

”Det rör sig om en incident i ett isolerat utrymme på ett fartyg. Vår produktion har inte påverkats av händelsen och har fortsatt utan avbrott”, uppger AAK vidare.

Beskedet kommer efter att godistillverkaren Cloetta fått införa ett försäljningsstopp på hundratals ton chokladprodukter efter att det påträffats förorenad palmolja i produkterna.

AAK nämner inte Cloetta i pressmeddelandet eller om bolagets försäljningsstopp har något att göra med AAK.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG