AAK startar säljbolag i Japan

AAK har tillsammans med Miyoshi Oils & Fats bildat ett säljbolag för den japanska marknaden, AAK Miyoshi JP. AAK:s ägarandel blir 70 procent. Det nya bolaget startar i januari 2016.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Detta samarbete kommer i hög grad att förbättra AAK:s affärsförutsättningar på den lokala marknaden. Denna marknad är särskilt viktig för Chocolate & Confectionery Fats- och Bagerisegmenten”

Bolaget kommer enligt AAK att ha resurser både inom försäljning och kundinnovation och kommer huvudsakligen att fokusera på produkter inom choklad och konfektyr-, bageri-, mejeri- och barnmatssegmenten. Det nya bolaget har ingått ett tillverkningsavtal med Miyoshi Oils & Fats som kommer att tillverka produkterna lokalt. AAK Miyoshi JP kommer att vara baserat i Tokyo.

Miyoshi Oils & Fats bildades 1921 och har traditionellt i huvudsak fokuserat på bagerimarknaden. Företaget hade 2014 en årlig omsättning på ungefär 3 miljarder kronor och har strategiskt belägna fabriker i såväl Tokyo som i Osaka, skriver AAK.

Genom samarbetet kommer AAK att ytterligare stärka sin närvaro på den strategiskt viktiga asiatiska marknaden. Som tidigare kommunicerats bygger AAK en produktionsanläggning för special- och semispecialoljor i Zhangjiagang, Kina som kommer att vara i drift i slutet av andra kvartalet 2016. Dessutom har AAK nyligen förvärvat 51 procent av aktierna i ett ledande indiskt företag och skapat AAK Kamani, med säte i Mumbai, skriver AAK.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.