Ackman tror att amerikanska tioåringen närmar sig 5%

Den amerikanska hedgefondförvaltaren Bill Ackman räknar med att räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen kan stiga till 5% i närtid.
Ackman tror att amerikanska tioåringen närmar sig 5% - Bill Ackman
Bill Ackman. Foto Richard Drew / AP.

”Jag skulle inte bli förvånad om vi ser 30-årsräntor över 5% och att vi kan se 10-årsräntor på 5%”, sade Bill Ackman i en intervju med CNBC.

Miljardären uppgav att han inte trodde att Federal Reserve skulle kunna få tillbaka inflationen till målet på 2%, delvis på grund av en återupplivad arbetarrörelse och höga energipriser.

”Vår syn är att vi befinner oss i en annan värld. Vi har en generation människor som är vana vid att 4% låter som en hög ränta. På historisk basis är det en extremt låg ränta”, deklarerade Ackman.

I augusti landade USA-inflationen på 3,6%, upp från 3,2% samma månad i fjol. Däremot sjönk kärninflationen.

10-årsräntan nådde 15-årshögsta denna vecka och toppade vid 4,65% efter att Fed signalerat att de förhöjda räntorna kommer att kvarstå längre. Den 30-åriga räntan handlades senast runt 4,71%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets