Active Biotech genomför företrädesemission

Active Biotech gör en företrädesemission på cirka 225 miljoner kronor.

Rätt att teckna nya aktier tillkommer med företrädesrätt för bolagets aktieägare, varvid fem befintliga aktier berättigar till teckning av en ny aktie. Teckningskursen uppgår till 15 kronor per aktie.

Det framgår av ett pressmeddelande.

49 procent av ägarna har åtagit sig att teckna.

Förevarande nyemission bidrar till att ge Active Biotech den finansiella uthållighet som krävs för att invänta utfallet av de pågående fas III-studierna, där både laquinimod och tasquinimod har en betydande kommersiell potential, skriver bolaget i pressmeddelandet och fortsätter:

”Om registreringsgrundande resultat erhålls för tasquinimod under det första halvåret 2015, anser bolaget att denna finansiella uthållighet även krävs för att kunna maximera projektets kommersiella värde i förhandlingar med potentiella partners för bolagets egna territorier.”

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets