Affärsvärlden: Köpläge efter skilsmässan

Börsens tyngsta verkstad går just nu igenom den största förvandlingsprocessen på flera decennier. Resultatet ser ut att bli framgångsrikt.

Under Ronnie Letens sista månader som vd och koncernchef genomgår Atlas Copco ett förvandlingsnummer.

Mest påtagligt är förstås det förestående projektet att knoppa av gruvaffärsområdet. Nästa stora händelse är att sälja Dynapac till ett hemligt pris och det tredje att starta nya affärsområdet Vakuum.

Visst återstår det för den nye vd:n Mats Rahmström att bevisa sig. Men en konjunkturuppgång i gruvbranschen lockar, och rörelsemarginalen i bolaget kan fortfarande lyfta några procentenheter. Rekommendationen blir köp med riktkursen 341 kronor på ett års sikt.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här