Affärsvärlden nummer 11, 2018

Vem plockar upp MTG? Spotify vara värt mer än väntat. Full pott för aktieråden

CHEFRED: Vår bästa och sämsta gren

FÖRST & FRÄMST: Bakom murarnaKRÖNIKA. När USA startar handelskrig med Europa och Kina är det politik det handlar om – inte ekonomi.

POLITIK: Smider planer utan förankring

MAKRO: Macron styr Frankrike – och snart Europa

REPORTAGE: Underhållande affärerMTG misslyckades med att sälja sin tv-verksamhet. Nu får vd Jørgen Madsen Lindemann klara sig på egen hand.

FOKUS: Snart är det allvarBörsintroduktionen har börjat knackigt. Men Spotify kan vara värt betydligt mer än många vågar tro.

INTERVJU: ”Jag har inte råd att vara nervös”Dometics färska vd Juan Vargues är redo att ge sig utanför husbilarnas ombonade miljö.

SMÅBOLAGSPORTFÖLJEN: Medvind för portföljenAffärsvärlden Analys+ avkastningsportfölj fortsätter att utöka avståndet till index.

AKTIER:

För tidigt köpa vårdbolagetVälfärdsföretagen har haft ett tungt år på börsen. Och så kommer det att fortsätta. Avvakta med Ambea-aktien, ett av de större företagen i branschen.

Billiga fastighets- och fondvinsterEn spretig struktur har hållit ned både Catellas resultat och aktiens popularitet på börsen. Finanshusets underliggande vinststyrka underskattas. 

Attraktiv snabbväxareB3IT:s bokslut bekräftade att den pressade lönsamheten under delar av 2017 var tillfällig. Det har skapat ett attraktivt köpläge.

Organisk tillväxt oroarCloetta brottas med en svag trend för den organiska tillväxten. Aktien är sval i vårt ettåriga perspektiv. 

FÖRVALTAREN: ”Ett fantastiskt bolag”

VECKANS DATA: Få fynd i operatörssektorAffärsvärlden har tagit temperaturen på världens telekomleverantörer och operatörer.

UPPFÖLJNING: Full pott för aktieråden

PLATINUM: 

Tidlöst

”Fantastiskt att få hålla uret i handen”Han föddes in i klockvärlden och tog sig från pappas uraffär till vintage-sortimentet på de svenska auktionshusen.

Fyndläge för antika urverkSvenska väggur från 1700-talet eller schweiziska vintageklockor burna av filmstjärnor. Antika väggur har ofta hög kvalitet, men det är de mindre armbandsuren från 1900-talets mitt som har störst efterfrågan. 

BÖRSGOLVET: ”Hyreshöjningar gynnar Stendörren”

Prenumeranter kan läsa artiklarna genom att trycka på länkarna.

Du har väl inte missat att du som prenumerant även kan läsa Affärsvärlden i vår nya app.  Ladda ner appen Affärsvärlden Magasin i  App Store eller Google Play.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets