Affärsvärlden: Två köpvärda aktier

I senaste numret ger Affärsvärlden fyra rekommendationer, varav två är köptips.

Affärsvärlden ger rådet köp på Betsson och NGS Group i veckans nummer. För Oriflame är rådet sälj medan det är avvakta på Arise Windpower.

Efter några år med en sval vinstutveckling har Betsson åter laddat vinstbössan. Effektiviseringar och det ­senaste förvärvet kommer att lyfta resultatet kraftigt de närmaste två åren.

”Nu vänder turen, var rubriken på vår förra köprekommendation. En bra spelare har tur, blir vår summering denna gång. Rekommendation blir köp med riktkursen 280 ­kronor om ett år”, skriver tidningen.

NGS Group tillhör de bäst skötta bolagen i ­bemanningsbranschen. Men det avspeglas inte i värderingen. Aktien är klart köpvärd.

På vd Ingrid Nordlund låter det dessutom som att det inte är slut på förvärven. Marknaden är alltjämt fragmenterad med många små och mellanstora aktörer. ”På våra prognoser ser aktien riktigt aptitlig ut. Kombinationen god vinsttillväxt och multipelexpansion kan göra aktien till en riktigt bra affär”, skriver tidningen.

Oriflame står inför stora utmaningar. Förändringsarbetet har bara börjat och någon snabb vändning är inte att vänta. Aktien känns dyr. Rekommendationen är sälj.

Vindkraftbolaget Arise lider av de låga el­priserna. Ingen bättring är i sikte. Affärsvärlden sänker rekommendationen till vänta.

Bolagets långsiktiga mål, att fyrfaldiga produktionen under de kommande fyra åren, ligger tyvärr långt borta. Dessvärre talar inte mycket för att Arise är en turn around-kandidat. Inte under de kommande kvartalen i alla fall.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.