AIK Fotboll får sanktionsavgift av FI på 1,05 miljoner kronor

Finansinspektionen har bedömt att AIK Fotboll överträtt regelverket MAR avseende informationsgivning vid en spelarförsäljning 2019 och beslutat om en sanktionsavgift på 1,05 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
AIK Fotboll får sanktionsavgift av FI på 1,05 miljoner kronor - WEB_SPORT
Kristoffer Olsson under en pressträff på Friends Arena inför herrlandslagets VM-kval mot Georgien och Spanien. Foto: Christine Olsson / TT
AIK Fotboll har per den 3 februari 2020 informerat i pressmeddelande att Finansinspektionen, FI, preliminärt bedömer att AIK Fotboll, i samband med en försäljning av fotbollsspelaren Kristoffer Olsson i början av 2019, överträdde vissa av de skyldigheter i EU:s marknadsmissbruksförordning, MAR, som det åligger noterade bolag att följa.

FI har gjort bedömningen att AIK Fotboll har åsidosatt kraven på offentliggörande av insiderinformation i Marknadsmissbruksförordningen genom att inte ha offentliggjort insiderinformation så snart som möjligt samt att AIK Fotboll vid offentliggörandet inte har angett att informationen utgjort insiderinformation. Slutligen har FI bedömt att AIK Fotbolls insiderförteckning inte varit korrekt.

AIK Fotboll kommer nu, tillsammans med sina juridiska rådgivare, gå igenom Finansinspektionens beslut för att göra en bedömning om beslutet skall överklagas. En överklagan skall i så fall göras inom tre veckor till Förvaltningsrätten. AIK Fotboll har sedan tidigare genomfört en översyn av bolagets processer för informationshantering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.