Aktien som ratas av hedgefondtopparna

Investeraren Carl Icahn vill göra sig av med hela miljardinnehavet. Bill Ackman tror inte heller på bolaget men kan tänka sig att köpa enbart för att kursfallet ska gå snabbare.

Wall Street Journal skrev tidigare idag att Carl Icahn anlitat Jefferies för att få till en eventuell försäljning av innehavet i Herbalife. Det rör sig om en post på 18 procent av bolaget, aktier som är värda runt 1 miljard dollar.

Hedgefondförvaltaren Bill Ackman bekräftar i en intervju med CNBC på fredagen att han nyligen blivit kontaktad om att köpa Carl Icahns aktier i Herbalife, ett företag som säljer kosttillskott och näringsprodukter.

– Detta är ett förtroendespel. Om Carl säljer kan det påskynda företagets fall, säger Ackman.

Han säger vidare att han övervägt att köpa posten för att påskynda en nedgång i aktien även om det skulle vara en förlustaffär.

Det är en intressant vändning i historien då Icahn och Ackman ställt sig på varsin sida om bolaget. Ackman har under flera år varit kritisk till Herbalife och i flera presentationer gett uttryck för att företaget är ett pyramidspel.

Ackman säger idag till CNBC att utan Carl Icahns uppbackning kommer investerare och distributörer tappa förtroendet för Herbalife.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.