Aktieråd: Köp vårdbemannaren

Bolaget utmanas av löneglidning som lär pressa den historiskt höga marginalen framöver. Men tillväxten övertygar.

KÖP Senaste kvartalsrapporten från vårdbemannaren Dedicare bjöd på ett trendbrott då den fem kvartal långa sviten med en rörelsemarginal över 10 procent bröts. Sedan 2008 är Dedicares medianmarginal 7 procent, vilket är i nivå med bolagets finansiella mål över en konjunkturcykel. De två senaste åren har dock hamnat över 10 procent och 2017 pekar mot höga 11 procent.

Akilleshälen är bristen på kvalificerad personal. Löneglidningen är i storleksordningen mellan 6 och 7 procent.

Ett bemanningsbolags investeringsbehov är dock minimalt och Dedicare har delat ut en stor del av vinsten de senaste åren. Efter den stora sättningen i aktien har ­värderingen blivit relativt attraktiv på ev/ebit 7,7 på vår prognos för 2018. Aktien är köpvärd upp till vår riktkurs 115 kronor på ett års sikt.

Detta är en kortversion av Lågvärderat tillväxtbolag. Prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.