Alla Affärsvärldens analyser vecka 18

Analyser av: Addnode, Dometic, Beijer Alma, Instalco, Bioextrax, Lime Technologies, Hexpol, Råduppföljningar och Podden Affärsvärlden Analys.

Addnode 

IT-koncernen har bra möjligheter att fortsätta växa genom förvärv men först måste man klara av Coronakrisen. Det återstår att se hur stabila intäkterna är.

Dometic

Viruskrisen kommer få rejäl negativ påverkan för Dometic framöver. På kort sikt verkar oron kring bolagets skuldsättning lagt sig något. Långsiktigt lockar exponeringen mot friluftstrenden som kanske kan accelerera med bakgrund mot Covid-19.

Beijer Alma 

Den redan svaga fordonsindustrin får det betydligt tuffare när coronakrisen slår mot produktionsanläggningar, leveranskedjor och slutkundsefterfrågan. Men Beijer Alma står stadigt vilket kan göra aktien till en vinnare på sikt.

Instalco 

Installationsföretaget har under flera år varit en förvärvsdriven tillväxtmaskin men detta har också varit under gynnsamma marknadsförhållanden. Andra tider väntar nu.

Bioextrax 

Bolaget utvecklar en teknik för kostnadseffektiv produktion av miljövänlig icke-oljebaserad plast. I början av april gjordes en emission för att bygga en pilotanläggning. Idag börjar aktien handlas och starten blev bra.

Lime Technologies

Mjukvarubolaget Lime inleder året med solid tillväxt och marginalförstärkning. På kort sikt kommer kundintaget sannolikt sjunka på grund av corona. För att se ytterligare uppsida i aktien behöver man lyfta blicken.

Hexpol

Gummiblandaren Hexpol har inte övertygat resultatmässigt under senare år. Frågan är om det bara beror på sämre tider för fordonskunderna eller om förvärvstillväxten inte är av samma kvalitet som förr.

Råduppföljning: 2 av 4 rätt

 

Råduppföljning: Blandad kompott med Balco i täten 

 

Nytt avsnitt av Affärsvärlden Analys 

I detta avsnitt är det debut för Affärsvärlden Analys. Det mesta är sig likt, dock. Peter Benson och Björn Rydell går igenom en rad bolag, däribland Cellavision och Raysearch. Trots Coronaviruset har det även varit lite aktivitet på IPO-fronten.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här