Alla Affärsvärldens analyser vecka 21

Analyser av: Electrolux, Momentum, Millicom, Adapteo, Invisio, Embracer Group, A3 och Podden Affärsvärlden Analys, Buy&Hold-portföljen samt Uppföljning.

Electrolux 

Att Electrolux inte siktar på mer än anständig lönsamhet säger en del om den tuffa vitvarubranschen.

Momentum

Lagom till att uppköpet av Swedol är klart så briserar viruskrisen vilket stoppat mycket aktivitet ute bland industrikunderna. Läget är osäkert men aktien långt ifrån dyr.

Millicom

Kinneviks styvmoderliga behandling av teleoperatören har pressat aktiekursen rejält. Addera en viruskris till det och aktien står nu lägre i kurs än under finanskrisens värsta botten. Kan Millicom verkligen bli billigare?

Adapteo

Gör exponeringen mot offentliga kunder modulbolaget så motståndskraftigt i lågkonjunktur som ledningen tror? Hittills är facit inte alldeles övertygande.

Invisio

Invisio som tillverkar kommunikationslösningar för militär och polis har ett starkt år i ryggen. Tillväxtutsikterna är goda och bolaget verkar inte påverkas nämnvärt av viruskrisen.

Embracer Group 

Det är fortsatt upplagt för kraftig tillväxt i datorspelskoncernen och balansräkningen är laddad för nya förvärv. För den som kan svälja de höga värderingarna i datorspelssektorn behöver det inte vara för sent att köpa Embracer.

A3

Tele- och bredbandsoperatören A3 värderas inte särskilt högt. Men å andra sidan är tillväxten klen. Konsolideringen i branschen kommer troligtvis fortsätta. Är det bra eller dåligt för A3?

Buy&Hold-portföljen

Aktier som gynnas av viruskrisens effekter och de som missgynnas något oerhört. Det finns båda sorter i veckans inköp till Buy&Hold-portföljen.

Uppföljning

En helt okej omgång. Köpråden i industribolaget Cavotec och bilprovningsbolaget Opus utvecklades starkt och steg 50 procent vardera. Även kasinooperatören Leovegas bjöd på en fin uppgång och tillväxten ser ut att ha återvänt för bolaget.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: