Alla Affärsvärldens analyser vecka 33

Analyser av Afry, Humble, Balco, RevolutionRace, Karo Pharma, Admicom, Storskogen, Flexqube, Gullberg & Jansson, Haldex och Fortnox samt Afv-portföljen, Investeraren, Råduppföljning, Nytt poddavsnitt och rapportkalender vecka 34.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 33 - Vecka33.Afv

Afry

Teknikkonsulten AFRY har kraschat på börsen och den tidigare upptrissade vinstmultipeln är ett minne blott. Hur ska man se på aktien nu när förväntningarna har kommit ned rejält?

Humble

Humble Group sysslar med hälso- och miljövänliga konsumentvaror. En intressant nisch med fin tillväxt. Men är det snabba företagsbygget lika hållbart som produkterna?

Balco

VD-skifte, svag orderingång och frågetecken för hur svenska bostadsrättsägare kommer må under hösten får Afv att tveka om balkongtillverkaren Balco – trots aktiens låga värdering.

RevolutionRace

Tillväxten för RevolutionRace som säljer friluftskläder på nätet saktar in. Dessutom avgår grundaren Pernilla Nyrensten som VD för bolaget. Aktien rasar på beskedet.

Karo Pharma

EQT lägger ett bud uppgående till 60 kronor på de resterande aktierna i Karo Pharma. Premien är 17%. Det är tredje gången EQT försöker köpa upp Karo Pharma.

Admicom

Finska affärssystembolaget Admicom har uppvisat stark tillväxt i kombination med stigande marginaler över tid. Aktien har pressats en del hel senaste året på grund av oro för en konjunkturnedgång och minskad aktivitet inom byggindustrin. Är aktien köpvärd?

Storskogen

Storskogens rapport för det andra kvartalet såg vid en första anblick bra ut. Under ytan simmar dock en negativ organisk Ebita-tillväxt och ett fortsatt svagt kassaflöde till följd av lageruppbyggnad.

Flexqube

Automationsuppstickaren Flexqube uppvisar styrka på flera fronter och ser ut att ha framtiden för sig. För att gilla aktien behöver man dock tro på att väldigt mycket går rätt de kommande åren.

Gullberg & Jansson

De glada hemester-dagarna är förbi och Gullberg & Jansson står i ett nytt läge med en annalkande lågkonjunktur och avvaktande konsumenter. Frågan är om den nya tjänstesatsningen kan bli bolagets räddning?

Haldex

Tyska SAF Holland lade ett bud på fordonsunderleverantören Haldex värt 3,2 miljarder kronor i juni i år. SAF har nu fått in 93% av aktierna och förlänger samtidigt acceptfristen.

Afv-portföljen

Ett förhoppningsvis klarsynt byte sker i portföljen.

Fortnox

Småländska tillväxtmaskinen Fortnox har de senaste åren börjat göra en del förvärv. Den organiska tillväxten imponerar fortsatt. Aktiens höga värderingen är en annan historia.

Investeraren

Stockholmsbörsens mindre bolag ser inte ut att vara jättehögt värderade, menar Viktor Henriksson som förvaltar Carnegie micro cap. Han lyfter bland annat New Wave, Concentric och AQ Group som intressanta aktier.

Råduppföljning

Kriget i Ukraina ändrade i ett slag börsens syn på Saab och vårt köpråd blev en riktig fullträff. Även köpråden i Munters och Stillfront får ses som godkända givet hur börsen har gått.

Nytt poddavsnitt 

Affärsvärlden Analys är äntligen tillbaka efter sommaruppehåll. Madeleine Lundberg, Björn Rydell och Peter Benson tittar närmare på Hemnet, Fabege, Björn Borg, Elanders, Lindab, Volvo och Kambi.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 34

Under veckan rapporterar bland annat Engcon, Fagerhult, Latour, SyntheticMR, Tobii, Humble Group, Kabe, Meko, Paxman, Synsam, Elekta, Raysearch, Scandi Standard, Surgical Science, Systemair, SAS och Smart Eye. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 34.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.