Alla Börsplus analyser vecka 39

Analyser av: Hembla, Kopparbergs, Alcadon, OEM International, SOBI, Aros Bostad Pref, Nobia, Scandinavian Tobacco Group, Akelius D, Nobina samt Buy and Hold-portföljen och Börsplus podcast.

Hembla 

Efter att i fjol ha förvärvat Victoria Park lägger den tyska fastighetsjätten Vonovia nu bud även på Hembla. Vi äger aktien i Börsplus portfölj – är det ett bra bud och finns det chans till höjning?

Kopparbergs

Bryggeribolaget har pressats av avsaknaden av nya tillväxthopp och Brexit som riskerar sänka utvecklingen på viktiga brittiska marknaden. Kan bolagets satsning på gin bli ny tillväxtmotor?

Alcadon

En välskött och lönsam distributör som befinner sig i rejäl motvind sedan den svenska bredbandsutbyggnaden bromsat in. Aktien har halverats det senaste året. Skapar det ett köptillfälle?

OEM International

Teknikhandelskoncernen OEM har flera bra år bakom sig. Samtidigt verkar ledningen se en del tecken på avmattning inom vissa segment.

SOBI

Läkemedelsbolaget SOBI är förmodligen mest kända för sitt preparat mot blödarsjuka. Aktiemarknaden tycks oroa sig över konkurrensen från Roche och deras läkemedel Hemlibra. Men trots riskerna ser potentialen lockande ut.

Aros Bostad Pref

Vi hittar åtminstone tre skäl till att bostadsutvecklarens preferensaktie är alldeles för dyr på kurser kring 114 kronor. Klart bättre alternativ finns – vi tipsar om några.

Nobia

Kan köksleverantören Nobia få rätsida på den organiska tillväxten igen så är det inte svårt att se lockande potentialen i aktien. Avmattning i konjunkturen och Brexit oroar.

Scandinavian Tobacco Group

Den danska tobaksaktien lockar med hög utdelning och en billig aktie men tendenserna i verksamheten är inte starka. Ledningen gör nu ett stort förvärv som ökar risknivån ett hack.

Akelius D

Som vi tidigare skrivit om har Akelius ett nytt aktieslag på gång, en D-aktie. På sikt lär den ersätta bolagets populära preferensaktie som ägs av närmre 20 000 småsparare. Börsplus har synat prospektet – och har svaret på om man bör teckna aktien eller inte. Sista teckningsdag: 191002

Nobina

Bussoperatören flaggar tydligt för att stora kontraktsmigreringar och svåra jämförelsetal kommer innebära betydligt lägre lönsamhet under andra halvåret. Börsen verkar dock ta det med ro. Hur ska man se på aktien?

Buy and Hold-portföljen

 

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.