Allt färre läser morgontidningar

Läsningen av dagspress fortsätter att sjunka. På sex år har den totala andelen morgontidningsläsare minskat från 72 procent till 56 procent, rapporterar TT.

Minskningen gäller läsningen av morgontidning både på papper och på nätet, enligt Mediebarometern, som gör årliga räckviddsundersökningar av en rad olika medier.

I snitt ägnar en morgontidningsläsare cirka 30 minuter åt papperstidningen medan internetläsaren spenderar 15 minuter.

”Jag tror att det allra viktigaste för tidningsföretagen är att konvertera pappersläsarna till att bli nätläsare”, säger Ingela Wadbring, professor i medieutveckling, i samband med släppet av SOM-institutets nya bok.

Enligt henne måste kostnaderna för distribution av tidningarna ned, fortsätter TT.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.