Allt fler tror att prisnedgången för bostäder är över

24 procent av respondenterna tror att priserna på bostäder inte kommer gå ner mer från dagens nivå, visar en undersökning bland Hemnets besökare.
Hemnet
Foto: Hemnet

Undersökningen besvarades både före och efter Riksbankens senaste räntebesked. Vid en uppdelning sjönk andelen som tror att bostadspriserna bottnat från 26 till 20 procentenheter efter räntehöjningen.

”Resultatet är i linje med det vi sett av utvecklingen på bostadsmarknaden hittills i år. Fler börjar se slutet på prisnedgången och aktiviteten har till viss del ökat. Samtidigt är det uppenbart att varje ny räntehöjning får direkta effekter på synen på kommande prisutveckling trots att det som kommunicerades nu senast från Riksbanken till stor del var väntat av marknaden”, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco