Amasten köper fastighetsbolaget Urbano för 2,8 miljarder

Amasten har köpt fastighetsbolaget Urbano för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, från Ica-handlarnas Förbund.
Amasten köper fastighetsbolaget Urbano för 2,8 miljarder - amasten-fastighet-700_binary_6887718.png

Det framgår av ett pressmeddelande efter att parterna den 6 maj offentliggjort att de tecknat ett avsiktsavtal om förvärvet.

Enligt avtalet förvärvar Amasten aktierna i Urbano för 978,5 miljoner kronor. Amasten övertar även Urbanos externa finansiering om cirka 1,8 miljarder kronor.

Förvärvslikviden betalas med 190 miljoner nyemitterade stamaktier i Amasten till en teckningskurs om 5:15 kronor per aktie. Aktien stängde på 6:00 kronor på torsdagen.

Detta innebär att Ica-handlarnas Förbund blir den största aktieägaren i Amasten med cirka 44,2 procent av det totala antalet utestående aktier och röster.

”Förvärvet av Urbano skapar ett större bostadsfastighetsbolag som möjliggör för effektivare förvaltning samt stärker möjligheterna för framtida tillväxt. Ica-handlarnas Förbund blir en stark huvudägare som är en erkänd aktör på nationell och lokal nivå”, säger Amastens vd Jan-Erik Höjvall.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco