Amasten lägger bud på SSM – erbjuder egna aktier

Fastighetsbolaget Amasten vill köpa samtliga aktier i SSM och presenterar ett offentligt uppköpserbjudande. Amasten äger i dagsläget 29,6% av aktierna i SSM.
Amasten lägger bud på SSM – erbjuder egna aktier - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
”Ett samgående med SSM innebär att Amastens tillväxtprofil stärks ytterligare. Att med kassaflöden från Amastens befintliga fastighetsbestånd kunna delfinansiera nyproduktion av kostnadseffektiva och högkvalitativa Riki-hus med kort byggnationstid skapar en spännande framtid och en god affär för aktieägare och intressenter. Vi bedömer att cirka 2 000 hyresrätter kan utvecklas från SSM:s projektportfölj för egen långsiktig förvaltning”, säger Amastens vd Jan-Erik Höjvall.

Aktieägarna i SSM erbjuds 1,20 nya stamaktier i Amasten för varje befintlig SSM-aktie. Det värderar en aktie i SSM till 9,65 kronor baserat på stängningskursen för Amasten igår och 9,76 kronor baserat på den volymvägda snittkursen under de senaste 30 handelsdagarna.

SSM stängde igår på 8,86 kronor, vilket innebär en premie på 8,9% i erbjudandet.

Totalt värderas SSM till cirka 568 miljoner kronor och exklusive Amastens innehav är budvärdet cirka 400 miljoner kronor.

Acceptperioden förväntas inledas omkring den 9 november och avslutas runt den 7 december. SBB och Gösta Welandson med bolag, som tillsammans kontrollerar cirka 45,4%  av SSM, har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets