Här öppnar Amazon sitt svenska lager

E-handelsjätten Amazon etablerar ett lager i Eskilstuna inför sitt inträde på den svenska marknaden.
Amazon
Foto: Naina Helén Jåma/TT/TT

Det bekräftar nu bolaget Kuehne Nagel för SVT Nyheter Sörmland. Bolaget kommer sköta den amerikanska e-handelsjättens logistik från ett 15 000 kvadratmeter stort lager i Eskilstuna logistikpark.

”Jag kan bekräfta att Amazon har gett oss förtroendet att fullborda deras e-handel i Sverige. Därför håller vi på att öppna ett nytt logistikcenter i Eskilstuna”, skriver Helgi Ingólfsson, Kuehne Nagels chef i Sverige, i ett mail till SVT via koncernens kommunikationschef

”Vi har valt Eskilstuna eftersom det ligger idealiskt centralt i Sverige, nära Stockholm”, skriver Helgi Ingólfsson och framhäver att samarbetet med kommunen har varit bra.

Amazon bekräftade i tisdags den 4 augusti att bolaget påbörjat sin etablering av en svensk sajt. Tidpunkten för lanseringen är dock okänd.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco