Ambea reserverar ytterligare 70 miljoner kronor till följd av rättsprocess

Vård- och omsorgsbolaget Ambea kommer genomföra ytterligare avsättning på 70 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2021 relaterat till rättsprocess, framgår av ett pressmeddelande.
Lån, ekonomi, pengar, bolåneräntor
Foto: Henrik Montgomery / TT
Genom förvärvet av Aleris Omsorg 2019, har Ambeas dotterbolag Stendi, varit part i en juridisk process i Norge avseende kostnader för inhyrd personal. Under det fjärde kvartalet 2021 vann domen från Lagmannsretten laga kraft, då prövningstillstånd till Norges Höyesterett ej beviljades.

Domen blev därmed prejudicerande för liknande rättsförhållanden och som en konsekvens av detta har Ambea nu valt att göra avsättningen för att täcka uppskattade liknande krav som har inkommit och kan komma från nya saksökande.

Kostnaderna för den ursprungliga rättsprocessen är begränsade till 30 miljoner kronor, vilket sedan tidigare har reserverats som avsättning i förvärvsbalansräkningen, uppger bolaget vidare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.