American Express skär bort 4 000 jobb

Kreditkortsbolaget American Express, AmEx, kommer att skära ned med fler än 4.000 jobb i en omstrukturering av bolaget.

Det bekräftar en taleskvinna för bolaget, skriver Reuters. Bolaget har idag kring 63.000 anställda.

AmEx meddelade i onsdags i samband med delårsrapporten för fjärde kvartalet att man kommer att bokföra en kostnad före skatt på motsvarande 313 miljoner dollar. Anledningen uppges vara för att ”förbättra driftseffektiviteten”.

AmEx rapporterade att vinsten för fjärde kvartalet hade ökat med elva procent till 1,45 miljarder dollar, eller 1,39 dollar per aktie, jämfört med förväntade 1,38 dollar per aktie.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.