American Express vinst över förväntan – aktien stiger

Kreditkortsföretaget American Express justerade vinst för det fjärde kvartalet kom in något över förväntningarna på fredagen. Aktien steg i den amerikanska förhandeln efter rapporten.

American Express rapporterar en justerad vinst per aktie på 2:03 dollar, mot Bloombergs analytikersnitt på 2:01 dollar per aktie.

Omsättningen landade på 11,4 miljarder dollar, 8,8 procent högre än jämförbart kvartal året innan. Utfallet var i linje med konsensusestimaten.

Bolagets prognos för 2020 lyder en justerad helårsvinst per aktie på 8:85-9:25 dollar, således något bättre än förhandstips på att mittpunkten i utsiktsintervallet skulle vara 8:95 dollar.

Omsättningen väntas öka med 8-10 procent valutajusterat under året, framgår vidare av rapporten.

American Express-aktien steg med omkring 2 procent i den amerikanska förhandeln kort efter rapportsläppet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.