Analyshus: Aktien har uppsida på 64 procent

Carnegie och ABG Sundal Collier ser en uppsida i aktien på mellan 20 och 64 procent.

ABG Sundal Collier och Carnegie ställer sig positiva till de preliminära studieresultat för Wilson Therapeutics läkemedel Decuprate i fas II som presenterades i samband med rapporten för det andra kvartalet i fredags. Decuprate utvecklas för behandling av Wilsons sjukdom.

Carnegie beskriver i en analys från den 18 augusti studieresultaten som ”uppmuntrande” och noterar att ingen neurologisk försämring kunde konstateras förknippat till läkemedelskandidaten och att den generellt var väl tolererad.

”Vi argumenterar för att de här preliminära resultaten stöder vår syn på att Decuprate har potentialen att bli ett nytt och viktigt behandlingsalternativ för Wilsons sjukdom”, skriver Carnegie i sin analys.

ABG Sundal Collier uppger att den kliniska utvecklingen med Decuprate följer sin plan.

”Vi bedömer att fortsatta positiva avläsningar gradvis kommer minska risken i projektet då sannolikheten för att projektet går vidare till fas III-studier ökar”, skriver ABG i sin analys från den 18 augusti.

De övergripande resultaten från fas II-studien förväntas i slutet av 2016 eller början av 2017.

Carnegie har en köprekommendation för Wilson Therapeutics-aktien med en riktkurs på 60 kronor och ABG Sundal Collier har en köprekommendation med en riktkurs på 82 kronor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsens mid cap-lista och stod i knappt 50,00 kronor vid lunchtid. Aktien bedöms därmed ha en uppsida på mellan 20 och 64 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco