Analytiker drar upp vinstprognoser för Sandvik

Analytikerkåren har dragit upp vinstprognoser för Sandvik efter rapporten i förra veckan.
Analytiker drar upp vinstprognoser för Sandvik - sandvik-900
Foto: Johanna Norin/TT
Verkstadsbolaget Sandvik publicerade den 20 april ett kvartalsresultat som var ungefär som väntat medan orderingången översteg marknadens förväntningar med råge.
Signalerna från rapporten visar sig framför allt i höjda vinstprognoser i Factset databas, medan prognoserna för försäljningen i stort sett är oförändrade.Prognosen för det justerade rörelseresultatet har höjts 1,8 procent för i år och ökats med 1,6 procent för nästa år.

Den genomsnittlig rekommendationen på aktien är fortsatt övervikt. Den genomsnittliga riktkursen har höjts 1,9 procent till 254,36 kronor, från 249,61 kronor.

Andelen positiva rekommendationer ligger nu på 65 procent (62), medan andelen behåll är 23 procent (27) och andelen negativa rekommendationer 12 procent (12).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets