Analytiker: Fastighetssektorn kan falla ytterligare 30%

Trots de senaste månadernas kursras är nedgången i fastighetsbolagen långt ifrån över, säger Handelsbankens analytiker Johan Edberg till Dagens Industri. Han spår att sektorn kan rasa ytterligare 30% om marknaden prisar in de högre finansieringskostnaderna.
fastighetsaktier
Foto: Henrik Montgomery/TT, Fredrik Sandberg/TT och Citycon
På kort och medellång sikt tror Johan Edberg att det är svårt att hitta attraktiva investeringar i fastighetssektorn, och Handelsbanken har inte en enda köprekommendation på tre månaders horisont bland de aktier som banken bevakar.

Det finns ändå bolag som har potential att överprestera mot börsen på lite längre sikt. Analytikern lyfter framför allt fram bolag som är inriktade på lager och logistik som ser ut att ha relativt goda förutsättningar sett till efterfrågan. Edberg nämner specifikt Sagax, Catena och Stendörren som tre aktier i det segmentet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.