Analytiker: SAS-rapporten bättre än väntat

SAS-rapporten var bättre än väntat. Samtidigt varnar en analytiker för att räddningsplanen kommer tynga aktien framgent, skriver E24.
Analytiker: SAS-rapporten bättre än väntat - sas-affarsvarlden-700_binary_6876109.png
SAS redovisar en omsättning i sitt tredje kvartal som var betydligt lägre än förra året, i ljuset coronapandemin. Omsättningen sjönk 81,5 procent till 2 507 miljoner kronor (13 552).
Vinsten byttes också ut mot en större förlust. Rörelseresultatet blev -2 729 miljoner kronor, resultatet före skatt blev -2 071 miljoner kronor  och resultatet efter skatt blev -2 365 miljoner kronor. Slutligen hamnade resultat per aktie hamnade på -6,18 kronor.
Vd Rickard Gustafson skriver i en kommentar att efterfrågan fortsätter att återvända långsamt och i enlighet med den återuppbyggnadsplan som presenterats under andra kvartalet.
”De navigerar riktigt bra i en kaotisk miljö där efterfrågan i verkligheten har varit obefintlig en stor del av tiden”, säger analyschef Jacob Pedersen på Sydbank.En DNB-analytiker är inne på samma spår och beskriver rapporten som något positiv. Däremot bedöms den pågående finansiella omstruktureringen vara en fortsatt tyngande faktor för aktien.

Flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs menar att SAS framgångsrika kostnadsreduktioner är i toppklass jämfört med de flesta flygbolag.

Aktien lyfter under dagen över 9 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco