Analytiker: Ta budrykte om Com Hem med en nypa salt

Danska TDC uppges överväga ett bud på Com Hem, enligt källor till Reuters. "Det här ska man nog ta med en nypa salt. Det finns många som har intressen i att få fart på den här aktien", säger Stefan Olsson, analytiker på Ålandsbanken, till SIX.

Enligt uppgifterna har TDC sonderat bland banker för att ta in medel till finansiering av köpet.

”De här ryktena kring Com Hem återkommer från tid till annan. Jag blir inte speciellt upphetsad av de här uppgifterna”, uppger Stefan Olsson.

Om det nu ändå skulle komma ett bud på Com Hem vad tror du är ett rimligt pris på bolaget?

”Jag har ingen aning”, säger Stefan Olsson till SIX. Han tror också att TDC:s aktie skulle backa om bolaget lade bud på Com Hem.

Någon eventuell budnivå nämndes inte i Reuters artikel, bara att affären kan värdera Com Hem till mer än 11,7 miljarder kronor, vilket motsvarade bolagets börsvärde innan budryktet kom.

Com Hems aktie stiger klockan 13.40 med 11 procent till 63,10 kronor.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.