Bråket mellan Com Hem och Telia fortsätter

Telia bryter mot de villkor som EU satte upp för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting, enligt Com Hem som tidigare anmälde Telia till EU:s konkurrensmyndighet. Enligt Telia har man dock inte brutit mot några åtaganden.

Enligt Com Hem har EU:s juridiska enhet Monitoring Trustee kommit fram till att Telias auktion av streamingrättigheterna av TV4-kanalerna strider mot konkurrensvillkoren EU satt upp.

Telia bekräftar att bolaget har fått order från EU om att klargöra vissa detaljer och fortsätta diskussionerna med Com Hem/Tele2.

”Telia Company är fortsatt av uppfattningen att företaget inte har brutit mot de åtaganden som finns i kommissionens godkännande av förvärvet av TV4/C More/MTV”, skriver Telia i ett svar.

Com Hems vd Anders Nilsson vill att huvudägaren staten agerar.

”Mot denna bakgrund borde regeringen, nu om någonsin, ta sitt ansvar som huvudägare i Telia och TV4”, skriver han i ett pressmeddelande.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.