Angler Gaming: ”Förvärv ligger lite på is”

"Fokus ligger på att få fart på den befintliga verksamheten och lansera egna nya produkter, så förvärv ligger lite på is". Det säger bettingbolaget Angler Gamings VD Thomas Kalita, vid en presentation.
Angler Gaming: ”Förvärv ligger lite på is” - thomas kalita angler gaming
Angler Gamings VD Thomas Kalita

Angler Gaming, som är baserat på Malta, har en utdelningspolicy att dela ut 50 till 100% av nettovinsten. Utdelning har lämnats varje år de senaste fem åren.

Utdelningen under 2022 motsvarade 70 miljoner kronor och de senaste fem åren har bolaget lämnat totalt 275 miljoner kronor i utdelning till aktieägarna, framhåller VD Thomas Kalita, under Spotlight Next kapitalmarknadsdag.

”Utvecklingen i tredje kvartalet var ett steg i rätt riktning jämfört med andra kvartalet”, säger Kalita. Samtidigt var siffrorna sämre jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Angler Gaming hade i april i år sina första intäkter från affiliate och här ses från augusti en ökad tillväxt, enligt VD, dock från en låg nivå. Bolaget äger 80% av affiliate-dotterbolaget.

Angler Gaming har inga planer på att lämna några prognoser, istället lämnas ”trading update” i samband med delårsrapporterna. Bolaget vill av konkurrensskäl inte heller vara mer transparenta med vilka länder som intäkterna kommer från.

”Det blir helt klart högre aktivitet i sportboken under VM”, säger Thomas Kalita om det pågående fotbolls-VM och säger samtidigt att förvärv just nu ligger lite på is.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.