Annika Falkengren säljer villan hon köpte av H&M:s Stefan Persson

SEB:s avgående vd Annika Falkengren säljer sin villafastighet i Stockholmsförorten Djursholm, rapporterar Expressen.

Idag, den 29 mars 2017, tar Johan Torgeby över som vd för SEB. Han ersätter Annika Falkengren som jobbat i banken i 30 år och varit koncernchef sedan 2005.

Nästa anhalt för Annika Falkengren är den schweiziska kapitalförvaltaren Lombard Odier Group där hon blir arbetande delägare. I samband med jobbytet flyttar hon till Schweiz och säljer sin villa i Djursholm, rapporterar Expressen.

Den 570 kvadratmeter stora bostaden ligger på en tomt som mäter närmare 3 200 kvadratmeter. Falkengren köpte fastigheten av H&M:s styrelseordförande Stefan Persson 2007. Utgångspriset den gången var 25 miljoner kronor men Annika Falkengren lyckades pruta ned priset till 21 miljoner kronor, enligt Expressen som hänvisar till SvD.

Det nuvarande utgångspriset är okänt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.