Antalet företagskonkurser minskar

Antalet företagskonkurser minskade med 10 procent i november jämfört med motsvarande period föregående år.

Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt ett pressmeddelande.

UC noterar att de stora branscherna får ett uppsving under november månad.

Sammantaget under januari-november har konkurserna varit oförändrade jämfört med motsvarande period föregående år.

Hittills i år har konkurserna inom byggindustrin ökat med 4 procent och inom restaurang- och hotellbranschen med 2 procent. Konkurserna i detaljhandeln har ökat med 9 procent, men i november månad minskar antalet konkurser inom segmentet med 38 procent. Dock tycks detta vara ett tillfälligt uppsving och optimismen blir kortvarig.

“Detaljhandelskonkurserna består i huvudsak av mindre verksamheter med få anställda. Den här månaden var de ovanligt få, vilket är glädjande för de lokala handlarna. Den ökade konsumtionen under Black Friday indikerar att folk faktiskt är beredda att lägga pengar på konsumtion, men den kommer långt ifrån alla handlare till gagn”, säger Richard Damberg, ekonom på UC, i en kommentar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.