Apple rekylerade på stark USA-börs

Börserna i New York handlades upp på onsdagen sedan Kinas centralbank meddelat planer på ytterligare åtgärder för att ge stöd åt landets ekonomi. Beskedet flyttade fokus från coronavirusutbrottet.
Apple rekylerade på stark USA-börs - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex stigit 0,4 procent till 29.348. Det bredare S&P 500-indexet var upp 0,5 procent till 3.386 medan Nasdaqs kompositindex avancerade 0,9 procent till 9.818.

Sektorsvis gick det bäst för energibolagen medan fastighetssektorn straffades mest.

Kinas nationella hälsokommission har rapporterat ytterligare 1.749 fall av coronaviruset i landet, vilket är den minsta ökningen sedan slutet av januari.

Apple rekylerade upp 1,5 procent efter tisdagens nedgång. Enligt flera analytiker kommer måndagens vinstvarning inte påverka helårsresultatet nämnvärt.

Tesla var upp 6,9 procent till 917 dollar. Piper Sandler har höjt sin riktkurs för elbilsaktien från 729 till 928 dollar, vilket är den högsta riktkursen bland de analytiker som följs av Bloomberg. Piper Sandler räknar med att Tesla ska nå liknande framgångar inom energi och energilagring som det har uppnått inom fordon.

Boeing har uppgett att främmande föremål eller skräp har hittats i bränsletankarna på flera flygplan av modellen 737 Max. Bolaget planerar nu att inspektera alla icke levererade plan. Aktien var ned marginellt.

Herbalife har rapporterat en högre kvartalsvinst än analytikerna räknat med. Coronavirusutbrottet kan enligt Herbalife ha en negativ inverkan på framtida resultat, men detta är ännu för tidigt att avgöra enligt bolaget. Aktien handlades ned 1,0 procent.

GPS-tillverkaren Garmin överträffade förväntningarna med sin rapport, både för resultat och intäkter. Garmin steg 6,7 procent.

Groupon meddelade i samband med kvartalsrapporten att bolaget vid årsskiftet ska sluta sälja produkter, då denna marknad är ”brutalt konkurrensutsatt” och i vissa fall ”irrationell”. Aktien föll 44 procent.

Halvledarbolaget Nvidia steg 6,1 procent efter att ha uppgraderats till ”outperform” från ”market perform” av Bernstein.

Före börsöppningen kom statistik som visade att producentpriserna i USA steg 0,5 procent i januari, vilket var mer än de 0,1 procent analytikerna räknat med och den största månatliga ökningen sedan oktober 2018.

Räntan på den tioåriga amerikanska obligationen var oförändrad vid 1,56 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco