AQ Group höjer utdelningen

Verkstadsbolaget AQ Group ökade omsättningen och vinsten i det fjärde kvartalet. Bolaget höjer också sin utdelning med 21 procent.

Omsättningen steg 6,9 procent till 1 300 miljoner kronor (1 216).

Rörelseresultatet blev 65 miljoner kronor (57), med en rörelsemarginal på 5,0 procent (4,7).

Resultatet före skatt var 58 miljoner kronor (53).

Resultat per aktie hamnade på 2,60 kronor (2,58), vilket innebär en ökning med 0,8 procent mot föregående år.

AQ Group föreslår 3,33 kronor i utdelning (2,75).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 153 miljoner kronor (41).

”Vår EBT-marginal för 2019 är 6,3 procent. Detta är bättre än föregående år men långt från målet. Med starka relationer till våra världsledande kunder och engagerade medarbetare skall vi jobba hårt med att fortsätta effektivisera våra tillverkningsenheter och sänka våra inköpskostnader. Våra medarbetare och ledare gör ett bra jobb och ökar nu sina ansträngningar för att vinna nya affärer och återgå till organisk tillväxt”, skriver vd Anders Carlsson i rapporten.

AQ Group-chefen skriver också att bolaget vill växa såväl organiskt som genom förvärv.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.