Årets stora kursförlorare

GRAF Affärsvärlden Analys+ har listan på bolagen som har tappat mest jämfört med sin årshögstanotering.

Oktober har varit en stökig börsmånad med stora rörelser. Stockholmsbörsen (OMXSPI) noterade All Time-High den 3 oktober och har i skrivande stund backat 10 procent, vilket därmed är att betrakta som en traditionell rekyl.  Inklusive tisdagens handelsdag, som pendlat kring nollan men i nuläget visar rött, har börsen fallit 16 dagar och stigit endast 3 dagar.

Affärsvärlden har listan på de 25 största förlorarna i år, mätt som procentuell nedgång jämfört med respektive akties årshögstanotering.

Högst upp på listan hamnar rymdteknikbolaget Gomspace på First North som tappat hela 72 procent sedan årshögstanoteringen.

På listan finns flera av de tidigare haussade spelaktierna, där Starbreeze, G5, Paradox och Stillfront alla i princip har halverats eller mer.

Även konjunkturkänsliga storbolag som Atlas Copco och Autoliv har tappat stort, 45 respektive 43 procent sedan årshögsta.

Byggrelaterade aktier påbörjade sin nedgång redan sommaren 2017, men Serneke och Magnolia Bostad letar sig ändå in på listan.

 

 

 

Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här