Arnhult har sålt sina aktier i Haypp

Det var fastighetsprofilen Rutger Arnhult som sålde sina aktier i snusåterförsäljaren Haypp under torsdagen. Det avslöjar sajten Breakit med hänvisning till källor.
Arnhult har sålt sina aktier i Haypp - Haypp

 Totalt mäklades nästan 1,7 miljoner aktier i Haypp av ABG Sundal Collier. Det motsvarar 6% av kapitalet i Haypp. Aktierna såldes för 26,10 kronor styck, vilket gör affären värd 44 miljoner kronor.

Enligt Breakits uppgifter har Rutger Arnhult sålt innehavet till en av Haypps främsta konkurrenter, Madhat-koncernen som driver flera e-handelssajter i Sverige och internationellt. Madhats vd Martin Benckert bekräftar affären till Breakit men vill inte uttala sig mer än så.

Benckert kommenterade Madhats snussatsning i somras, och kom då även in på Haypp.

”Internationellt går vi redan idag mer eller mindre head to head med Haypp men med en stor skillnad – att vi är rejält lönsamma och att de går med förlust”, sade han då.

Haypp lanserades 2009, då under namnet Snusbolaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.