Atlas Copco förvärvar mätteknikbolag – premie på 66 procent

Verkstadsbolaget Atlas Copco har ingått ett avtal om att förvärva det amerikanska mätteknikbolaget Perceptron för sju dollar per aktie kontant. Det motsvarar ett rörelsevärde om 62,7 miljoner dollar, eller 573 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Atlas Copco förvärvar mätteknikbolag – premie på 66 procent - atlas-copco-900
Foto: Henrik Montgomery/TT
Det förvärvade bolaget omsatte 569 miljoner kronor under räkenskapsåret 2020. Köpeskillingen motsvarar en premie om 66 procent jämfört med Perceptrons genomsnittliga stängningskurs under 30 dagar fram till den 25 september.

“Förvärvet av Perceptron kommer göra det möjligt för oss att öka våra kunders produktivitet genom förbättrad kvalitetskontroll och ökad automatiseringsnivå”, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef för Industriteknik.

Affären förutsätter majoritetsgodkännande från Perceptrons aktieägare ihop med sedvanliga villkor. Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet i år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.