AT&T i samtal om försäljning av skvallersida

Telekomjätten AT&T är i samtal om att sälja dotterbolagets skvallersida.
Ashton Kutcher, Jennifer Lopez och Dwayne Johnson.
Ashton Kutcher, Jennifer Lopez och Dwayne Johnson. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/TT och Joel C Ryan/Invision/AP/TT

Telekomjätten AT&T är i samtal om att sälja dotterbolaget WarnerMedias skvallersida om kändisar, TMZ, till Fox. Det rapporterar Deadline.

Försäljningen är ytterligare en affär där telekomjätten avyttrar verksamheter inom underhållning, vilket uppges vara en del i förberedelserna inför avyttringen av WarnerMedia som ska fusioneras med Discovery.

Fusionsaffären offentliggjordes i maj och värderas till 43 miljarder dollar.

AT&T har stora skulder att betala av och investerar kraftigt i 5G, vilket är anledningen till att bolaget lämnar underhållningsbranschen genom fusionsaffären.

AT&T har tidigare avyttrat mobilspelsstudion Playdemic till Electronic Arts för 1,4 miljarder dollar i juni. Under gårdagen slutfördes även avyttringen av animestreamingtjänsten Crunchyroll till Sonys Funimation.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.