Avtech får varning av Stockholmsbörsens disciplinnämnd

Stockholmsbörsens disciplinnämnd varnar Avtech för att ha överträtt First Norths regelverk avseende informationsgivning, enligt ett pressmeddelande.

Varningen gäller två överträdelser, dels ett pressmeddelande och dels en intervju, relaterade till samma order.

I juli 2014 skickade Avtech ut ett pressmeddelande om en order där värdet inte uppgavs på grund av en sekretessförbindelse med motparten. I september sade Avtechs vd i en intervju att ordern skulle märkas i omsättningen i det fjärde kvartalet.

Pressmeddelandet ansågs vara ofullständigt då Avtech, trots den “besvärliga situation” som bolaget försatt sig i med sekretessförbindelsen, borde ha inkluderat ett ungefärligt ordervärde i meddelandet.

Intervjun hade kurspåverkande effekt då bolaget inte tidigare uppgett att ordern skulle påverka omsättning i det fjärde kvartalet. Efter publiceringen gick Avtech också, på börsens uppmaning, ut med motsvarande information som getts till journalisten i ett pressmeddelande.

“Disciplinnämnden har vid beaktande av vissa förmildrande omständigheter funnit, med viss tvekan, att Avtechs överträdelser kan karaktäriseras som mindre allvarliga. Påföljden har därför ansetts kunna stanna viden varning”, heter det.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här