B3 Consulting ska återköpa aktier – ställer in extrastämma

Konsultbolaget B3 Consultings styrelse har fattat ett beslut om återköp av aktier för upp till 25 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.
B3 Consulting
B3 Consulting

Därutöver har beslut tagits om att ställa in extrastämman den 8 november som hade för avsikt att behandla ett nytt optionsprogram.

Syftet med återköpsprogrammet är att kunna använda dessa aktier i erläggande av köpoptioner och tilläggsköpeskillingar.

Pareto kommer att få ansvaret att köpa tillbaka aktierna, vilket kommer att pågå fram till årsstämman 2024. B3:s innehav av aktier får aldrig överstiga 886 979 aktier, det vill säga tio procent av kapitalet. Bolaget har i dagsläget 300 229 aktier i eget förvar.

Vad gäller optionsprogrammet uppges det att det inkommit konstruktiva synpunkter om att det borde vara mer omfattande och involvera fler personer. Styrelsen tänker därför återkomma med en ny återkallelse som innehåller ett nytt förslag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.